Ljetno finale na SciFi Channelu

Sve što mogu reći je: w00t!
SG1 je napravio klasični cliffhanger, sa Zemljom u neposrednoj opasnosti (naravno, sad je opasnost bliža i veća nego prije, kao i svaki put), Atlantis je za promjenu imao podnošljive epizode, a Galactica… eh, Galactica.

Idemo po redu:

Makar još uvijek mislim da je STARGATE SG1 trebao završiti u osmoj sezoni, i makar mi se još uvijek čini da su Oriie producenti izvukli iz guzice kad više nisu znali što će, i ova sezona nam je ponudila dovoljno šore i šege (nažalost, bez trećeg š) da je vrijedi pogledati.

Jedini je problem što je već krajnje vrijeme da se pojavi neko “zlo” koje će ostaviti trajne posljedice ili za likove, ili za Zemlju. Jer već je bilo milijardu nadmoćnih aliena kroz ovih devet sezona, i svaki put su ih nekom nevjerojatnom srećom uspjeli pobijediti bez većih posljedica. A ovi ipak imaju CancerMana u svojim redovima… 🙂

STARGATE ATLANTIS, s druge strane, ima samo jedan razlog za postojanje: Rodney McKay. OK, 2×09 i 2×10 nisu bile toliko klišeizirane i predvidljive kao ostatak sezone, dapače, 2×09 (Aurora) je bila vrlo ugodno iznenađenje (iako je odmah bilo očito da sa časnicom nešto ne štima, i kraj je bio užasno usiljen).
Lijepo je bilo vidjeti i da nisu zaboravili na Forda, makar mi ne bi smetalo i da jesu… jer, koliko god se scenaristi trudili, Ford je i dalje token black guy. Još kad bi se sjetili i doktorice, koja je davno s Rodneyem bila zarobljena u Wraith Dartu i nakon toga nestala iz galaksije…

BATTLESTAR GALACTICA objektivno stvarno je odlična serija. Ali meni nije imala ono nešto, što bi netko na rec.arts.sf.tv newsgrupi rekao: sensawunda efekt. Ili u prijevodu, da nakon epizode psujem na ekran. Epizoda Pegasus je i u tome uspjela. I više nisam ravnodušan prema likovima.
Navijam za Cylonce. Jer koliko god brutalno izgledale njihove farme ljudi, nisu ni blizu (ironično) nehumanosti ljudi.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: