Povratak kući

buffy-8×01.pngBuffy the Vampire Slayer 8×01 The Long Way Home, Part 1

Nakon tri godine pauze i sve manje vjere u izjave Jossa Whedona kako Buffyverse još nije mrtav, bio je dovoljan samo pogled na naslovnicu da srce zatitra (a i krv pobjegne iz mozga) sjećanjem na nju.

Da, Buffy se vratila.

Ne u formi serije, doduše, već u stripu, ali ipak kanonski se nastavlja na događaje sedme sezone (prvenstveno zato što je piše sam Whedon).

Predugo, predugo smo čekali. S druge strane, možda je to i bilo potrebno, jer zadnjih par sezona serija je sve više padala u kvaliteti, pa čak ni finale koje je Whedon sam napisao, makar je tematski napravilo full circle, nije bilo ni upola dobro kao npr. finale druge (Becoming) ili pete sezone (The Gift).

“The thing about changing the world…
… once you do it, the world’s all different”

Osma sezona počinje s neodređenim vremenskim odmakom od sedme sezone (pretpostavljam da je jednak stvarnom vremenu koje je prošlo), u novom, jet-set high-tech okruženju (koje u seriji nikad ne bi mogli priuštiti) i sa svijetom koji, kao što gornji citat kaže, jest drugačiji.
No, sve što smo voljeli kod Buffy se polako vraća: odlični dijalozi, zanimljivi likovi i negativci(uključujući i neke neočekivane), reference na pop kulturu (Nick Fury, hehe), pretencioznost, a vjerojatno će i neka alegorija objedinjavati sezonu (samo da ga ne pretjera s ovom slayerice su teroristi shemom).

Također, odličan je i mali easter egg – Buffy nosi (osim BtVS majice na naslovnici, kakvu i sam imam :)) Serenity majicu.

Bačeno je i novo svjetlo na meni užasnu epizodu Angela The Girl in Question i događaje s Immortalom i, moglo bi se reći, ispravljena tamošnja glupost.
Mala digresija: dio te iste epizode koji se nije odvijao u Rimu, je, naprotiv, bio jednostavno fantastičan, sa sjajnom, sjajnom Amy Acker.

Ukratko, obećavajuć početak; do kraja ovog prvog četverodijelnog arca trebali bi vidjeti sve Scoobiese, zatim u sljedećem arcu i Faith; a sa scenarističke strane, za Faith će pisati Brian K. Vaughan, a šuška se i o Teh Ultimate Drew Goddardu kao scenaristu. Woohoo.Buffy Lives!

Oglasi

2 komentara to “Povratak kući”

  1. Rafael Ranko Says:

    statler: “a i krv pobjegne iz mozga”
    Malo smo natezali malog na cover, ha?
    Nije bed, i ja sam.

  2. A sta ces…

    BTW nemoj se tak potpisivat

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: