Svećenik na groblju

Bones 2×17 The Priest in the Churchyard

Booth, Bones i ekipa pronađu pet godina stare ostatke na katoličkom groblju gdje ne bi trebalo biti pokojnika pokopanih u ovom stoljeću. Prvi sumnjivci su svećenici koji vode pripadnu župu…


… i kao što biva u zadnjih deset godina u bilo kakvom filmu/seriji gdje se spomenu svećenici (osim vjerojatno u onima koje sponzorira Katolička crkva), slijede i optužbe o pedofiliji. Da me se krivo ne shvati, ne želim time reći ništa osim da je to već klišej.
Na koji se u ovoj konkretnoj epizodi na… rekao bih, na momente zabavan (koliko zabavan može biti) način aludiralo.

bones-2×17-ss2.png

(Pointless geek trivia: David Burke, koji je glumio mladog svećenika u ovoj epizodi, glumio je svećenika i u Joan of Arcadia, koju je također producirao Hart Hanson)

Pitao me nedavno kolega Grothar, dok smo gledali neku od prošlih epizoda: “ček, jel smo mi ovo počeli gledat samo zbog Boreanaza?”, na što sam mogao odgovoriti samo: pa zar ne gledamo još uvijek zbog toga?
Nemojte krivo shvatiti, simpatičan je ansambl, odlična je kemija između Bonesice i Boreanaza, ali sam Boreanaz unosi ponajprije svojom mimikom toliko humora da bi bez toga serija puno izgubila. Ista stvar bila je i sa Angelom.

bones-2×17-ss1.png

Stephen Fry ponovno je gostovao u ulozi Boothovog (a tokom epizode i Bonesinog i Angelinog) psihijatra i, kao i svaki put kad se pojavio, bio je genijalan.

A što se loših stvari u epizodi tiče… posebno je iritantan bio Boothov vrlo pretjeran odnos prema ustanovi crkve (“Neee, nemoj dirati kalež, tu nastaje krv Kristova”), kakav je vjerojatno i u stvarnom životu, u Hrvatskoj, prilično ekstreman.

I druga stvar… Angela i Hodgins. Bilo je simpatično u početku, pače i vrlo zabavno Hodginsovo barenje, ali ovo sad neprekidno žnjaranje je već naporno. I kako netko u tjedan dana (?) od “We’re just running on humor and wild sex” dolazi do pitanja zajedničkog stanovanja?

Oh, well. Zapravo, nije bitno. Bitno je da je Boreanaz kralj.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: