Prison Break: Povratak u budućnost

Prison Break 2×22 “Sona

Još se uvijek lome koplja u medijima pri usporedbi kvalitete 1. i 2. sezone PB-a. Ja sam odavno podvukao crtu i rekao da druga ne valja. Dok će me službeni američki (i internacionalni) popisi gledanosti diskreditirati, ostajem pri svojem stavu da je to moglo puno bolje izgledati. Još jedna rupa u Zakonu braće je popunjena. Sada se mogu u miru prisjetiti dobrih i loših trenutaka ove sezone i zavjetovati na šutnju do početka sljedeće.

Znam da kasnim i da ste svoj sud donijeli bez mene. Nemam što puno filozofirati, sezona je bila dosadna. Stvari koje su bile zanimljive u 1.sezoni su nestale a ostatak je bio predvidljiv.

Ne znam kome je ovaj mali kosooki tip trebao biti strašan, očito je da on ne može glumiti negativca. Meni je bio vrlo iritantan. Uz to, izgleda da smo dobili novog u liku ovog generala koji malo komunicira papirom i olovkom pa se onda zaboravi (paranoja, boji se prisluškivanja?!?!). On ima neki plan za Michaela koji uključuje silovanje pod tuševima od strane cijele zatvorske zajednice nekog tamo spooky centra za transvestite Južne Amerike.

snapshot20070407010310.jpg

Jednostavno nemam puno za reći o ovoj epizodi jer se je u njoj manje završavala priča 2. sezone koliko se je otvarala priča za sljedeću. Indeks gledanosti ove epizode samo će potvrditi moje mišljenje. Vidimo anemičnog Sucrea koji umire po ulicama Paname. Bellicka kojemu je u zvijezdama predodređeno da ga T-Bag siluje. T-Bag je dobro, hvala što se brinete. Još su mu svi udovi na broju, svi koje treba tj. Doktorica je fine kao i uvijek. Mahone je, predvidljivo, popusio najstariji trik u knjizi. Znate, onaj u kojem kupite drogu od panamskog dilera koji ima suradnika sa wlan-om i onda ju podmetnete na brod kojeg je vaš neprijatelj uzeo kako bi ga uhapsila neustrašiva Panamska policija. Trik je tako jednostavan da mora upaliti. Kellerman je popusio metak ili dva, nije da marimo, po mojem mišljenju postao je redundantan otkad je podmetnuo ubojstvo Lincolnu. Dakle, nije se ni morao pojaviti u seriji, resurse koje su potrošili na njega mogli su bolje upotrijebiti. Npr, nisu trebali T-Baga rezati u dijelove.

snapshot20070407010533.jpg

Cijelu sezonu su, po meni, likovi izvan svojeg elementa. Najbolji su u svom prirodnom staništu, zatvoru. Sudeći po kraju epizode to će se upravo promijeniti. Vidjeli smo, pomalo lostovski, ljude u kutama koji upravljaju tajnim postrojenjima za istraživanje… err… zatvorenika po imenu Michael (zapravo ne znamo što rade). Vjerujem da će u sljedećoj epizodi Michael pronaći “Ostale” i pitati se što je ispod hatcha na kojem piše 4 8 15 16 23 42. U biti, Sona (ime institucije u koju su dopremljeni Michael i Mahone) je projekt Dharma initiative-a, koji se bavi istraživanjem bildera, transvestita i narkomana.

snapshot20070407010806.jpg

Ako su scenaristi imali ovakvu ideju od početka, onda su trebali s njom početi drugu sezonu. Ovako to izgleda kao sezona lutanja. Izgleda da su se bojali reakcije gledatelja na prebacivanje iz zatvora u zatvor (kad ne bi bilo 2. sezone). Volio bih da mogu reći: PB nije serija koja traži da razmišljam nego je više zabavnog karaktera, no ovaj niz razočarenja je bio dug. Zadnje epizode nisu baš bile zabavne. Dok je u 1. sezoni bilo oba elementa, 2. je podbacila. Na kraju smo vidjeli Bellicka u polu-raspadnutom stanju na podu zatvora što nam samo ukazuje na produžavanje Sucreove apstinencijske krize. Vidimo da će M&M udružiti snage kako bi pobjegli iz zatvora, no primarna zadaća će biti Mahoneovo kurvanje za drogu. Preostaje mi da čekam sljedeću sezonu i vidim što su nam pripremili.

Oglasi

8 komentara to “Prison Break: Povratak u budućnost”

 1. nina............................ Says:

  šta će bit u 3. sezoni

 2. waldorf Says:

  Series creator Paul Scheuring has commented that the third season will consist of most of the original cast with new additions and that the overall theme will be “redemption”.[6] The plot will continue from the second season finale, where most of the main characters have ended up in Panama. Although the conspiracy storyline has not finished, the third season’s plot will be “as different in tone as Season 2 was from Season 1”.

 3. nina............................ Says:

  ok

 4. nina............................ Says:

  koliko sezona ima prison break

 5. waldorf Says:

  Dvije kompletne. Treća se snima.

 6. nina............................ Says:

  POSTOJI LI 4. EPIZODA

 7. nina............................ Says:

  POSTOJI LI 4.SEZONA

 8. waldorf Says:

  Ne jer treća se snima a nakon broja 3 ide broj 4.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: