Dream of…

Californication

calif02.jpgShowtimeova dramedija (beh, odvratna riječ) koja označava povratak Davida Duchovnya na televiziju u glavnoj ulozi. Duchovny je Hank Moody, samoproklamirani one hit wonder pisac koji pati za bivšom (Natascha McElhone) koja ga je prevarila i udaje se za drugog, te s kojom ima dvanaestgodišnju kćer (Madeline Martin), a uz to (i zbog toga) ne može pisati. Probleme rješava uz pomoć puno alkohola i puno seksa. Simpatično, zar ne?

Da, poprilično. Nije serija koja će ući u anale televizijske povijesti, ali ne može se reći da nije zabavna. Također, na kabelskoj je. Što u prijevodu znači da ima cica.

californication3.jpg

Dakle, da bitne stvari riješimo: da, golotinje ima. Možda i malo previše, no kome to smeta. Barem nema plahti u obliku slova L koje je Hollywood patentirao.

calif04.jpg

Osim toga, serija je klasičan prikaz sredovječne krize i disfunkcionalne obitelji, simpatično prezentiran uz dobru glumu, sa par zanimljivih detalja – npr. Hankova knjiga “God Hates Us All” adaptirana je u film “A Crazy Little Thing Called Love” sa Tomom i Katie; uz to vezano, dok Hank gleda isti u kinu, potuče se s likom koji razgovara na mobitel i to realno, to jest neatraktivno. Eh, i na kraju pilota je malen, ali smiješan i što je najbitnije, relevantan twist za daljnju radnju.

No, čemu prepričavati fore – pogledajte ih sami – isplati se pogledati, pogotovo u ovo ljetno, serijama suho doba.

Spomenuo bih još samo ostatak glumačke postave, Evana Handlera, poznatog televizijskog karakternog glumca (OK, ova druga dva epiteta su mala suprotnost prvom, no sigurno ste ga negdje vidjeli) u ulozi Hankovog agenta te Madeline Zimu koje se vjerojatno sjećate iz The Nanny kao najmlađe Sheffieldice. U međuvremenu je narasla i da, i ona je pokazala svoje adute (trebali ste vidjeti waldorfov pogled isčekivanja te scene).

Autor Californicationa je Tom Kapinos, koji je prije ove serije radio samo na Dawson’s Creeku, a uz njega je izvršni producent i David Duchovny.

calif01.jpg

calif03.jpg

hr.digg|prijavi

Jedan odgovor to “Dream of…”

  1. […] smo o seriji rekli kad smo ju prvi put vidjeli, čitajte ovdje, uz dodatak da nam se od tada mišljenje samo popravilo. Meni osobno barem, waldorf je uvijek […]

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: