Chuck

Sezona još nije ni počela, a već je brdo noviteta pred vratima. Obično se dogodi da prije službenog emitiranja pilota, procuri neslužbena, “preair” verzija i preko različitih torrent sajtova dođe u naše ruke. Ovaj puta je za to kriv Comic-Con. Nevjerojatno je koliko smo već bisera uočili i potrudit ćemo se da ih sve prezentiramo.

Jedan od njih je Chuck. Mrzim trpati u kategorije, ali ako već moram, Chuck je SF-dramedija koju potpisuje Josh Schwartz (The O.C.). Chuck je obični kompjuterski geek koji, jednoga dana, primi neobičan e-mail od starog prijatelja, odbjeglog CIA agenta. Otvaranjem maila, pokreće toliko-naprednu-da-se-neda-objasniti tehnologiju koja ga pretvara u hodajuću enciklopediju špijunskih tajni iz cijeloga svijeta.

Glume: Zachary Levi (Chuck), Yvonne Strzechowski (agent Sarah), Adam Baldwin (agent Casey),…

Prvo što će vam pasti u oko su Jackie Chan style akrobacije u početnom fajtu. Upravo tako je počeo i zadnji James Bond. Ti fancy potezi izgledaju skupo i ne bi me uopće začudilo kada ih ne bi više vidjeli u sljedećim epizodama.

Drugo po čemu se Chuck izdvaja od konkurencije je pomalo čudan humor koji, ja bih rekao, vodi seriju u odnosu na onaj akcioni-špijunski dio. Podsjeća me na Pink Panthera i insp. Clouseaua. Humor i akcija idu jedno za drugim ostavljajući vas bez daha zbog tako dobro izabranog soundtracka kakvog još nisam čuo u serijama ovakve tematike. To, nažalost, ne vrijedi u svakom momentu epizode.

.

Kada se stvari malo smire, geekovski humor vas do kraja pomete s nogu. Možda je bolji doživljaj kada se gleda s ekipom, smjehovi su zagarantirani.

Kolega Statler i ja smo, eto baš neki dan, komentirali casting u serijama/filmovima, na što nas je natjerao Flash Gordon (2007). Naime, genijalci, zaduženi za taj posao u Flešu, su zaposlili 3 brinete na važnim ulogama. Kolega je odmah napomenuo kako se takvo što jednostavno ne radi, to je jedno od pravila dobrog castinga. Potpuno se slažem jer teško je pohvatati takve likove i razlikovati ih u gužvi kakvu moderne serije/filmovi imaju. Gledatelje se mora usmjeriti kako bi se usredotočili na radnju a ne na ribolov likova. Dobro, druga stvar je što ih neki iole ozbiljniji drkaroš raspoznaje.

Chuck ne pati od tih problema. Likovi su vrlo jednostavni. Imate 2 geeka, jedan viši, drugi niži. Sestra od višeg, brineta, želi da njezin braco nešto pojebe. Sestrin dečko, plavokos, govori samo awesome. Agentica je plavokosa, agent je Adam Baldwin (njega ne možete fulati). Kraj priče.

Od drugih likova, vjerujem da će vam upasti u oko srpski stručnjak za eksplozive sa hrvatskom osobnom. Isto tako, spominje se i srpska porno glumica Irena Demova (koja, doznaje se površnim guglanjem, NE postoji) pa se pitam tko sve radi na toj seriji.

Ništa nije savršeno pa tako ni Chuck. Ima tu još prostora za napredak. Vidi se da scenaristi crpe ideje od uzora pa, iako je to bilo zabavno u pilotu, nadam se da neće graditi kulu sa klišejima. Potencijal je tu. Isto tako, kad mi počnu ubacivati golotinju, nevezano za radnju, obično sam oduševljen ali izgleda da su odmah pokazali sve adute. Nadam se da ima još. NBC je naručio 13. Epizoda. Emitiranje započinje 24.9.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: