Gospodine Shore, molim vas lijepo…

House 5×01: Dying Changes Everything

Za razliku od Fringea, za koji sam imao dvije stranice bilješki (OK, većina se svodila na OMG WTF Walter Bishop FTW), za Housea ništa. Svejedno, makar se činila kao prosječna epizoda, na kraju je ispala jebeno odlično!

Wilson odlazi! I to iz apsolutno pravih razloga – četiri godine gledamo, a u Houseovom univerzumu čak i dulje traje njegovo enableanje Housea, kako on sam kaže i, ukratko, trpljenje njegovih sranja.

Svi znamo koliko je Hugh Laurie odličan u svojoj ulozi, ali u onoj sceni, po mom skromnom mišljenju, Robert Sean Leonard ga je nadvisio. I naposlijetku, poentirao pitanjem – jesu li oni ikad bili prijatelji?

Da, opet nam je neka serija morala sve nacrtati, ali ovdje je to u redu, jer to pitanje već dugo visi u zraku. I da, zabavne su pizdarije koje mu House radi, i njihov odnos općenito, no bilo je krajnje vrijeme da i dobrica poput Wilsona stane na loptu.

I zato, molim vas lijepo, gospodine Shore, nemojte ga vratiti. Bar ne tako brzo. Bar ne dok House ne doživi neki, makar majušni epiphany, jer, barem ja, nešto takvo već jako dugo čekam. A znam da je čekanje vjerojatno uzaludno, jer preuspješna je Houseova proceduralna forma.

Prošle sezone bili su neki pomaci, čak i veći nego što sam se ikad nadao – ipak je promijenio cijeli tim – ali, nedovoljno je to. Uz to, nije mi jasno kako Jennifer Morrison (Cameron) i Jesse Spencer (Chase) još uvijek opravdavaju svoje mjesto u opening creditsima – cijelu prošlu sezonu nisu ih uspjeli nigdje smjestiti: Cameron svaku drugu epizodu dobije pet minuta kad netko treba suosjećajni savjet, a Chasea vidimo u operacijskoj sali. Chase još ima nekog smisla, jer više nema random doktora u sali, nego je uvijek isto lice, ali pojavljivanje Cameron je uvijek isforsano. Uz sve to, Olivia Wilde joj je sasvim solidna, i više nego solidna zamjena kao eye candy. Mda. I lik ima potencijala, da.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: