House 5×02: No Cancer

Bila je to više nego uobičajeno zanimljiva epizoda, zahvaljujući dvjema činjenicama: prva je koja će poslužiti kao svojevsrni pilot za budući spin-off i gostovala je ubersimpatična Felicia Day.

Standardni bait-and-switch teaser ovaj put je doživio dobrodošlu izmjenu – ovaj put vidjeli smo pet osoba koje pogode totalno različite boleštine gotovo u isto vrijeme. Poveznica: svima su transplantirani organi istog donora, ali neki sasvim drugi organi su zakazali.

Ne sjećam se kada je zadnji put House imao tako zanimljiv slučaj, no sam slučaj bio mu je veći dio epizode interesantan samo kako bi nekako okrivio rak, imajući tako izliku za komuniciranje s Wilsonom. Odlično. A još bolji bio je Wilsonov odjeb.

House, naravno, nije tu stao, već je unajmio privatnog detektiva i da uhodi Wilsona i, sekundarno, da mu minioni ne moraju provaljivati po stanovima.

Dugo već kruže vijesti da je u planu postupno uvađanje lika privatnog detektiva iz kojeg bi se, ako reakcije na gostovanja u Houseu budu pozitivne, trebao izroditi spin-off.

Prvi dojam je jako dobar – i preočito je bilo prve sekunde kad je progovorio da je više od servisera kafe aparata. Lucas je ekscentričan na drugačiji način nego House, no njihova interakcija je zanimljiva. Vjerojatno će Lucas za vrijeme boravka u Houseu i glumiti nekog Watson surogata Houseovom Holmesu, prije mogućeg spin-offa (ili u suprotnom, izbacivanja iz serije) i Wilsonovog vjerojatno neizbježnog pomirenja s Houseom. Usput, odlično je bilo i Houseovo traženje zamjenskog Wilsona u drugom doktoru.

S druge strane, nadam se da Lucas neće predugo ostati u samom Houseu, jer postoji još šest likova koji su dulje u seriji, jedni već dulje zanemareni, a drugi su (bar u ovoj epizodi) imali malo što za raditi. Ukratko, moraju naći neki balans svih tih likova ili ih jednostavno otpisati. Jer, makar je House i Hugh Laurie ono što seriju drži na razini iznad milijarde drugih procedurala, opet mora imati nekoga s kime će play-offati.

Pointless trivia #1: od ove epizode Hugh Laurie je kreditiran i kao executive producer.

Pointless trivia #2, sa Wikipedijinog članka o glumcu u ulozi detektiva: Is fluent in five languages; English, Mandarin, Afrikaans, French, and Klingon.. Svaki od ovih može biti odličan plot point, hehe.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: