Najgori tjedan ikad

Worst Week

Američki remake britanskog sitcoma The Worst Week of My Life o paru koji odlazi u posjet roditeljima djevojke objaviti da se žene i čekaju dijete. Starci već po defaultu ne vole tipa, a ne pomaže ni to što je budući zet užasno trapav pred budućim puncem i punicom. Najbolje su to opisali originalni autori, anything that can go wrong, does.

Iako sam ga pogledao manje-više reda radi, bez nekih očekivanja, i jer djevojčinog oca glumi Kurtwood Smith (Red iz Ludih sedamdesetih), pilot me jako ugodno iznenadio.

U osnovi, može se opisati kao serija skečeva, rekao bi waldorf, misterbeanovskih – dakle, ne previše pametnih, ali vrlo zabavnih i prilično velike doze sramitisa.

Što je sramitis, pitate se? Termin koji je iskovao kolega filozof i počasni ferovac, osjećaj srama dok gledate postupke lika u nekom fiktivnom djelu. U biti, za potpuni opis dovoljne su dvije riječi: Ricky Gervais.

Ženu Kurtwooda Smitha glumi Nancy Lenehan, poznata nam kao Earlova mama iz My Name is Earl, a mladi par nepoznati Erinn Hayes i Kyle Bornheimer. O ovom potonjem najviše i ovisi serija, jer njegove nesreće i spletove nesretnih okolnosti pratimo, a on je svoj posao fino odradio dočaravši dobru dušicu velikog peha s kojom je lako suosjećati.

Iza kamere, preradu za SAD radio je Matt Tarses, koji je prije radio na Scrubsima, što također ulijeva povjerenje.

Zabrinjavajuć je jedino naziv serije: Worst Week. Prvi dan tjedna potrošili smo već u pilotu, a CBS je zasad naručio trinaest epizoda. Kako će se tjedan razvući i što će autori nakon kraja tjedna, vidjet ćemo. Negdje sam pročitao da u daljnjim epizodama (i možda sezonama) misle promijeniti parove i pratiti neke totalno druge likove, ali trenutno nigdje ne mogu naći gdje je to bilo. Također, pitanje je i do koje će mjere uspijevati biti zabavni.

U britanskoj verziji takvih problema nije bilo: prva sezona bila je iste radnje kao i prerada, druga se radila o tjednu prije rođenja djeteta mladog para; svaka je imala po sedam epizoda. Postoji još i Christmas Special u tri dijela (čiji je prvi dio Worst Week prilično pokrao). No, znamo da je na američkoj televiziji takav razvoj događaja nemoguć.

Eh, da! Nema nasnimljenog smijeha, što je za CBS-ov sitcom nešto nevjerojatno.

7.jpg

3.jpg

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: