The Mentalist

Novi CBS-ov procedural o tipu (Simon Baker) koji jako dobro zamijećuje stvari, nekad je svoje talente koristio da bi glumio medija, a sada pomaže policiji. Slično kao Psych na USA Networksu, ali ovo je regularna drama, a ne dramedija.

Očekivao sam barem solidnu seriju, najviše zbog imena autora: Bruno Heller, koautor nenadjebivog i prerano ubijenog Romea.

Mentalist mi je ostavio smiješak na licu na kraju epizode.

97190_D0696b[1].jpg

Ne planiram pogledati više ni minute te mediokritetne gluposti, što mi oslobađa još 45 minuta života tjedno. Woohoo!

Zašto?

Kao prvo, serija je na CBS-u. Nije da diskriminiram, ali najmanje upravo njihovih serija gledam, makar planiram catchupati The Unit, Numb3rse i Cold Case. OK, ovu zadnju ne baš zbog toga što je odlična serija sama po sebi, nego patim na filtere i efektno korištenje muzike iz prigodnih vremenskih perioda. I na Kathryn Morris.

Nadalje, serije koje im nisu manje više klasični, poneki i nevjerojatno precijenjeni sitcomovi (Two and a Half Men), su CSI-evi i njihovi proceduralni derivati. A ove godine, osim Mentalista, spremaju nam još jedan procedural (ha! ali ovaj put sa es ef elementom!) i dramediju koja se činila zanimljivom dok je Diane Ruggiero (iz Veronice Mars) bila za kormilom, ali je odustala nakon mnogih nesporazuma s CBS-om i vratila se pod okrilje autora Veronice Mars na njegovu novu seriju.

I da, oni su otkazali Joan of Arcadia.

Drugo, u stalnoj postavi je Robin Tunney, najpoznatija kao imam-jedan-izraz-lica odvjetnica iz prve sezone Prison Breaka, koju mi je naporno samo gledati. Najtužnije je što sliči Sprague Grayden, ali glumački nema nikakve veze s njom.

I ono najbitnije, serija ne nudi ništa, ama baš ništa novo i zanimljivo. To je CSI sa dodatkom bivšeg medija. Dapače, kladim se da bi i William Petersen iliti Grissom iz CSI-a mogao jednako dobro glumiti medija, a ima i veću karizmu od Mentalistovog Simona Bakera.

Waldorf kaže da će joj dati šanse još koju epizodu, možda će on imati nešto drugo za reći, ali meni je ovo bilo dovoljno.

97028_WB_0050b[1].jpg

97292_D0235.JPG

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: