The Ex-List

Nisam uopće imao namjeru ovo gledati. Eventualno zbog toga što je Diane Ruggiero (Veronica Mars) prilagodila seriju, ali nakon šest epizoda ona je odustala od serije jer nije mogla naći zajednički jezik sa CBS-om. Prilagodila? Da, prilagodila prema izraelskoj (WTF?) seriji Mythological X. I serija je o ženi u tridesetima kojoj gatara kaže da je čovjek njenih snova (i čovjek za kojeg će se oženiti) jedan od njenih bivših. Ali da ga mora naći u roku godine dana, inače se neće nikad udati.

Jasno vam je zašto nisam mislio gledati. Ali, onda sam listao kroz RSS feed AV cluba, naletio na post o Ex-Listu, pročitao samo This show is good! i vidio ocjenu B+ na kraju, pa rekoh, zašto ne.

I serija stvarno je dobra!

Nešto poput My Name is Earl, ali sa bivšim dečkima. Da, nije baš neki argument.

Ali dijalozi su odlični, situacije smiješne i nisu nebulozne (osim same premise), a likovi simpatični.

Eric Balfour glumio je prvog u nizu bivših, šonju (najvećegšonjuikad) koji nakon prekida s Bellom, našom junakinjom pronađe muda. Balfour je jedan od onih glumaca koji su mi uvijek antipatični (još od Buffy), ali ovdje je imao odličnu ulogu.

Također, naučio sam nešto novo: perika za picu zove se merkin. Dakle, serija je i poučna.

Koji su problemi? Prvi, najveći i meni nikad objašnjiv (vidi Prison Break) – premisa serije sama si ograničava duljinu trajanja: mora se udati u roku godine dana? A u ovoj epizodi potrošila je bar tri dana. Ne znam kako planiraju usporiti ili zaustaviti vrijeme ili promijeniti uvjete, ali o tome nek se producenti brinu.

Možda ta udaja postane nešto kao pronalaženje waterchipa u Falloutu. Sumnjam. Makar, imam neki odvratan osjećaj da će “onaj pravi” biti baš onaj koji je među regularnom postavom, zadnji je s kojim je prekinula, stalno se muva oko nje i jedini je problem bio što mu dugo treba da pokaže emocije. Bah. A gatara je rekla da prvo pogleda najočitije.

Drugo, ovu epizodu je pisala Diane Ruggiero, vidjet ćemo kamo će serija krenuti nakon šeste epizode – makar, navodno je razmirica bila samo u tome da je Diane željela pisati originalne scenarije, a CBS i svi ostali samo nastaviti prilagođavati originalne izraelske (i opet, izraelske? WTF?).

Eh, i… sve žene u seriji ljepše su od glavne glumice. To je isto potencijalni problem. Ali preživi se.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: